JUDO

Jigoro Kano

El judo és una art marcial creada al Japó el 1882 per Jigoro Kano. Amb les bases del Jiu-Jitsu, Kano va crear un estil de lluita sense armes que utilitzaven els samurais. També va desenvolupar un codi moral i uns principis bàsics.

Judo es podria traduir com “Camí de la suavitat”, amb això, s’intenta explicar que la manera de vèncer una força no és oposant-se a ella, sinó tot el contrari, secundant-la i dirigint-la per al teu propi fi. Seria com una fulla que sosté una mica d’aigua i quan no aguanta més s’inclina i la deixa caure.

Per què judo?

La UNESCO va declarar el Judo com el millor esport per a infants i adolescents de, ja que permet una educació física integral, potenciant, per mitjà del coneixement d’aquest esport, totes les seves possibilitats psicomotrius i de relació amb les altres persones, fent ús del joc i la lluita com a element integrador-dinamitzador i introduint la iniciació tècnica esportiva de forma adaptada.

Així mateix el COI (Comitè Olímpic Internacional) ho considera un esport molt complet i que promou valors com l’amistat, la participació, el respecte i l’esforç per millorar.

Classes

Equip tècnic

Dani Aguilera

Director tècnic i coordinador de la zona Alt Empordà

2n DAN

Eduard Millet

Coordinador tècnic i coordinador de la zona Baix Empordà

1r DAN

Ada Batlle

Sotsentrenadora

1r DAN

Enric Gironès

Sotsentrenador

1r Kyu